fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Vliegtuig bestellingen zeepbel?

Er wordt sinds 2008 gesproken van een bubble of zeepbel in vliegtuig bestellingen. Honderden tegelijk worden er besteld. Maar is er wel een zeepbel?

Boeing en Airbus
Het zijn vooral Boeing en Airbus waar de meeste bestellingen zijn. Airbus heeft tot eind juli 5.912 vliegtuigen in bestelling staan. Boeing moet er nog 5.513 maken. Enorme aantallen, worden die uiteindelijk wel afgenomen?

Analyse
Luchtvaart analisten van Leeham hebben dit bekeken en komen tot de conclusie:

Our view: when Airbus and Boeing each have backlogs of more than 5,000 airplanes extending out to 2020 and beyond, who cares if the Book:Bill rate declines to 1:1 or even 0.75:1 (verlies van bestellingen, red); or that the hyper-cycle is coming to an end? Neither Airbus nor Boeing can build planes fast enough to meet the backlog now. A little relief isnā€™t necessarily a bad thing, and we view any decline as only temporary in any event.

Lees hun hele analyse hier.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button