fbpx
IncidentenOnderwerpen

Nederlandse 737 piloot krijgt hartaanval tijdens vlucht en overlijdt

Een Nederlandse co-piloot in dienst van Thai Lion is woensdag overleden nadat hij op de vlucht een hartaanval kreeg.

Overleden
Een Thai Lion vlucht van Hat Yai (Thailand) naar Bangkok is teruggekeerd naar Hat Yai. De co-piloot verloor 20 minuten in de vlucht het bewustzijn. De captain besloot om te keren (het vliegtuig was 130nm van Hat Yai verwijderd) en landde om 13:21, 32 minuten na vertrek. Vanuit daar is de co-piloot naar het ziekenhuis gebracht waar hij bij binnenkomst dood verklaard werd.

De Thaise maatschappij verklaarde dat de 47 jarige Nederlander een goede staat van dienst had en geen medische problemen eerder heeft gehad. Zijn laatste medische check-up was in maart. Luchtvaartradio van Thailand meldt dat het een hartaanval was, dit wordt niet bevestigd door de airline. Het probleem bij de co begon toen het toestel rond de 3.000 voet zat.

De vlucht SL8573 werd uitgevoerd door een Boeing 737-900, registratie HS-LTL. Een vervangende Boeing werd gestuurd met registratie HS-LTI en landde om 16:05 op Bangkok Don Muang. De vlucht had om 13:45 aan moeten komen. Aan boord waren 152 passagiers, verder raakte niemand gewond.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button