fbpx
IncidentenOnderwerpen

Nieuw boek: MH370 captain draaide zuurstoftoevoer dicht

Een voormalig piloot en journalist heeft een boek geschreven waarin hij beweert dat de captain van MH370 de zuurstof toevoer van de cabine heeft dichtgedraaid.

Goodnight Malaysian 370
Ewan wildon een transport safety instuctor en Geoff Taylor editor van de Niew Zeelandse krant Waikato Times hebben het boek “Goodnight Malaysian 370” geschreven. De schrijvers hebben vier maanden onderzoek gedaan en deze theorie is na vel andere wegstrepen overgebleven.
Captain Zaharie Ahmad Shah zou de cabinedruk teruggebracht hebben. De zuurstofmaskers komen dan naar beneden, maar meer dan circa een kwartier aan zuurstof is er niet. Ook de piloten moeten met deze zuurstof hebben, maar volgens Wilson hebben zij iets langer. Shah zou de co-piloot buitengesloten hebben en op het laatste moment de druk weer hersteld hebben. Iedereen is dan dood behalve hij. Ook is het mogelijk dat iedereen door zuurstofgebrek overleden was en het vliegtuig op de autopilot verder is gevlogen tot de brandstof op was.

Reden
Over de reden gaat het boek niet. Ook wordt er geen definitief bewijs geleverd.

Morgen op upinthesky een lijst met complottheorieën over vlucht MH370. Eerder is een overzicht van meer voor de hand liggende scenario’s verschenen.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button