fbpx
AirlinesOnderwerpen

Congo richt nieuwe airline op met hulp Air France-KLM

De Democratische Republiek Congo heeft Congo Airways opgericht.

Slechte status
Congo hoopt zo de slechte status die de maatschappijen van het land hebben te verbeteren. Meer dan 50 maatschappijen staan op de zwarte lijst van de EU en mogen niet meer boven Europa vliegen. Veel van deze maatschappijen zijn klein of failliet. In 2003 ging de nationale airline Lignes Aeriennes Congolaises failliet.

Met de nieuwe maatschappij hoopt het land de reputatie te kunnen opvijzelen. Op 15 augustus is een handtekening-ceremonie in Kinshasa geweest. Ministers en de investeerders (vooral staatsbedrijven) waren aanwezig. De hulp van Air France-KLM is ingeroepen. Air France Consulting gaat een business plan voor de maatschappij schrijven. Aandeelhouders zijn de staat en verschillende staatbedrijven. Congo Airways moet aan het einde van dit jaar opgericht zijn. Eerst zullen binnenlandse vluchten worden uitgevoerd, later ook regionale en tenslotte internationale vluchten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button