fbpx
AirlinesOnderwerpen

Kink in kabel Etihad Regional

Een investering van Etihad in Darwin Airline is nog niet goedgekeurd.

Etihad Regional
Een minderheidsbelang van 33,3% wil Etihad nemen in het Zwitserse Darwin Airline. Etihad Regional moet veel gaan vliegen van en naar hubs van Etihad om zo een passagiersstroom te creeëren voor de long haul vluchten van Etihad via Abu Dhabi. Etihad probeert op deze manier zijn eigen alliantie op te bouwen.

Waakhond
Nu heet het Zwitserse federal office for civil aviation (FOCA) verklaard dat ze meer documenten willen hebben die laten zien dat de investering binnen de wet gebeurt. FOCA denkt dat Darwin effectief onder controle komt van Etihad en dat is niet toegestaan. Alleen een minderheidsbelang is geauthoriseerd voor bedrijven die niet in Zwitserland of de EU gezeteld zijn. Ook mag de zeggenschap niet bij niet-Zwitserse of niet-EU bedrijven liggen. Dit meldt de Zwitserse krant Handelszeitung. Aan de hand van de huidige documenten ziet FOCA de mogelijkheid dat Etihad effectief Etihad Regional zou kunnen gaan besturen. FOCA wil voor 30 september bewijzen zien dat de investering volgens de wet is. In het eiterste geval kan de licantie van Darwin/Etihad Regional worden ingetrokken.

De Europese Unie doet een vergelijkbaar onderzoek naar het belang van Etihad in AirBerlin en het belang van Delta in Virgin Atlantic.

Schiphol
Etihad Regional vliegt vanaf Schiphol op Cambridge, Leipzig en Dresden.

Etihad_Regional_Darwin

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button