fbpx
IncidentenOpmerkelijk

MH370 theorieën – Deel 2: samenzweringen

MH370 is sinds 8 maart vermist. Australië is “absolutely convinced” dat het toestel op de bodem van de zuid-Indische Oceaan ligt. Eind september begint de zoektocht die makkelijk een jaar kan duren. Momenteel wordt het voorwerk daarvoor gedaan.

Direct na de verdwijning deden er legio samenzweringstheorieën de ronde. De hardnekkigste staan hieronder op een rijtje.

Malaysia_777_9M-MRO_6

Neergeschoten

Op de dag van verdwijning waren er veel oefeningen in de Zuid Chinese Zee waar onder andere Thailand, VS, China, Japan en Indonesië aan mee deden. Het zou een oefening geweest kunnen zijn die mis is gegaan. Mike McKay een olieplatform medewerker beweert dat hij een brandend vliegtuig in zee heeft zien storten. Er is al een boek met deze theorie.

Een andere theorie dat het toestel neergeschoten zegt dat MH370 niet over de zuidelijke arc gevlogen is, maar de noordelijke. In de eerste dagen dat de Inmarsat-data bekend werd waren er twee opties. Later is dit verkleind naar alleen de zuidelijke. Als het toch de noordelijke is dan zou de Boeing over verschillende landen gevlogen zijn. Het is gebruikelijk dat er gevechtsvliegtuigen opstijgen bij een ongeïdentificeerd vliegtuig. In het uiterste geval halen ze het toestel neer. Dit zou gebeurd zijn en nooit gemeld, omdat geen land wil bekennen een vol vliegtuig te hebben neergehaald.

Hoe het komt dat er nog uren aan data verzonden is naar een Inmarsat satelliet is onduidelijk.

In schaduw van andere 777

In die nacht was een Boeing 777 van Singapore Airlines (vlucht 68) onderweg van Singapore naar Barcelona. MH370 zou vlak onder
SIA68 hebben gevlogen. Militaire radar ziet dat als 1 vliegtuig en omdat de transponder van de Malaysia 777 uit stond zou civiele radar (incl het toestel van Singapore Airlines) MH370 niet zien. De locatie van MH370 volgens de militaire radar en die van SIA68 volgens flightradar komt zo goed als overeen. Zelfde plek en hoogte op hetzelfde moment. MH370 zou vervolgens ergens langs de route van SIA 68 geland zijn, bijvoorbeeld in Turkmenistan. In dit artikel staat het uitgebreider beschreven.

©Flightaware
©Flightaware

Dit heeft overlap met de (uitgedoofde) theorie dat het toestel in Afghanistan staat onder een soort tent. De passagiers zouden gevangen worden gehouden. De Illuminati zouden er ook mee te maken hebben en het toestel is overgespoten.

Dit zou door een kaping of door de piloten zelf moeten zijn gebeurd. Wat het doel is van deze actie, is onbekend. Wellicht voor een aanslag, maar zou dat niet al gebeurd moeten zijn dan?

Landing op strand (onbewoond) eiland

Vanaf verschillende eilanden kwamen berichten dat mensen het toestel hebben gezien. De boeing zou geland zijn op een groot en lang strand. In een interview op de BBC zegt een voormalige British Airways piloot dat het heel moeilijk, maar niet onmogelijk is. Ook was er het bericht van het Centre for Marine Science and Technology van Curtin University dat er een onderwatergeluid is opgenomen ten westen van India van een mogelijk vliegtuigcrash. De landing op een strand zou dan mislukt zijn. Ook hiervoor is geen logische verklaring, en wat ga je dan met dat toestel doen als het er eenmaal staat. Bij tanken is niet zo makkelijk…

Diego Garcia

Verreweg de meeste speculatie is er geweest over Diego Garcia. Dit is een atol midden in de Indische Oceaan. Het is een belangrijke basis voor de marine en luchtmacht van de VS. Er is een landingsbaan lang genoeg voor de grootste vliegtuigen. Er dook een geheel zwarte foto op met GPS coördinaten van Diego Garcia. Er hing een audio file aan waarin iemand zegt dat het toestel gekaapt is. De VS ontkent dat het toestel daar is geland.

Voormalig premier van Maleisië heeft in een blog de CIA beschuldigd van het verdwijnen. Ook hier komt Diego Garcia in voor.

MH17=MH370

Tenslotte is er nog de bizarre theorie dat de neergeschoten 777 boven Oekraïne eigenlijk de verdwenen 777 is. DusMH17 is eigenlijk MH370. Het zou door middel van een raampje op een foto aangetoond zijn in diverse Youtube filmpjes. Het toestel zou volgestopt zijn met reeds overleden mensen. Hoe het zit met de positieve identifcaties wordt uiteraard niet vermeld.


eigenlijk kunnen we alleen maar hopen dat MH370 snel wordt gevonden door Fugro

In deel 1 hebben we naar de meer voor de hand liggende theorieën gekeken.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button