fbpx
Onderwerpen

IJsland terug naar code oranje; geen uitbarsting gister

Het meteorologisch instituut van IJsland heeft het waarschuwingsniveau verlaagd van code rood naar code oranje. Het stuk luchtruim dat eerder gesloten was is weer open gesteld.

Geen uitbarsting gister
Tevens verklaart het meteorologisch bureau dat er geen uitbarsting is geweest gister. Het intense seismologische signaal dat gister gemeten werd moet een andere oorzaak hebben. Uit de verkenningsvlucht van gister gaf aan dat er geen overstromingen of veranderingen aan het oppervlakte van de gletsjer is geweest. Dit geeft aan dat er geen uitbarsting geweest kan zijn.

Bardarbunga
De aardbeving activiteit is nog steeds sterk. Sinds middernacht zijn er 700 aardbevingen geweest, dat is iets meer dan voorgaande dagen. Vanochtend was er nog een 4,2 aardbeving, na de twee grote beving van 5,3 en 5,1 vannacht. Er is geen indicatie dat de bevingen afnemen en daardoor kan niet worden aangenomen dat er geen uitbarstng komt.

Meer nieuws
Al het nieuws over deze mogelijke aswolk.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button