fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

BOC Aviation bestelt 82 Boeings

Boeing en BOC Aviation kondigen aan een deal te hebben gesloten voor 82 vliegtuigen.

737
BOC zal 50 737 MAX8 toestellen kopen, 30 737-800’s en twee 777-300ER’s, met een totale waarde van $8,8 miljard (catalogusprijs). Het is de grootste order van BOC Aviation in het 20-jarige bestaan van de leasemaatschappij uit Singapore. De vloot is één van de jongste in de luchtvaart met een gemiddelde leeftijd van minder dan 4 jaar.

“Following the successful placement of the 50 Next Generation 737 aircraft that we ordered in 2006, this is a continuation of our commitment to be responsive to airline customers which are expanding or replacing older fleets,” said Robert Martin, managing director and chief executive officer, BOC Aviation. “The 737 is known for its operational and fuel efficiency, and BOC Aviation expects healthy demand for the Next Generation 737 and 737 MAX variants in the next seven years.”

“BOC Aviation has established a proven track record in the airplane leasing industry,” said Dinesh Keskar, senior vice president Asia Pacific and India Sales, Boeing Commercial Airplanes. “They have played an important role in the success of the Next-Generation 737 and the 777-300ER in the leasing market by helping place the airplanes with airlines worldwide. We’re excited about our continued relationship with BOC Aviation and look forward to working with them on the new 737 MAX.”

BOC Aviation
BOC is de leasing-tak van de Bank of China. Het heeft een vloot van 251 toestellen die bij 56 maatschappijen in 30 landen vliegen. Bijna de helft (118) vliegtuigen zijn Boeings, het grootste deel (95) 737’s. Op de Farnborough Airshow heeft BOC al 43 A320family toestellen gekocht (waarvan 7 neo’s).

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button