fbpx
AirlinesOnderwerpen

“Martinair werkt aan doorstart”

De Ondernemingsraad (OR) en de directie van Martinair werken samen aan een plan voor een doorstart van de vrachttak van Air France-KLM.

Cargo
De cargodivisie van AF-KLM staat al langer onder druk. Het passagiervervoer zit (voorzichtig) in de groei, maar de vracht neemt nog steeds af. De directie van Air France-KLM wil de vrachtdivisie inkrimpen door de aanhoudende verliezen. Martinair ziet nog wel mogelijkheden voor de vracht. De directie van Martinair bevestigt een plan te hebben ontvangen van de OR. Dit meldt het FD.

Investeren
De ondernemingsraad wil dat er geïnvesteerd wordt in zuinigere vliegtuigen zodat makkelijker op prijs geconcurreerd kan worden. De OR heeft met ‘talloze deskundigen’ gesproken en concludeert dat Martinair winstgevend kan zijn met meer dan 12 nieuwe vliegtuigen.

Toekomst
De moedermaatschappij zou volgens het FD plannen hebben de vrachtdivisie te concentreren in Parijs. Op Schiphol zullen dan geen full firghters meer staan, vracht zal alleen met reguliere lijndiensten worden vervoerd. De OR van Martinair probeert dit tegen te gaan.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button