fbpx
AirlinesOnderwerpen

Ryanair kijkt naar maatschappij Cyprus & Israel

Ryanair wil Cyprus Airways overnemen en is in overleg met de Israelische autorieiten om een maatschappij te beginnen.

Cyprus
Ryanair is één van de bijna 20 bedrijven die een document hebben ingediend waaruit de interesse in Cyprus Airways wordt geuit. Cyprus Airways moet onder het eigen merk blijven vliegen. Ryanair zegt de passagiersaantallen te kunnen verhogen naar 3 miljoen, van 600.000 nu. Ooit had Cyprus Air 1,2 miljoen reizigers. De maatschappij heeft het zwaar onder druk van de prijsvechters, het vliegt met 6 A320’s. Ryanair heeft één keer eerder een maatschappij overgenomen en die wel ingelijfd: Buzz.

Israel
“An Israeli version of Ryanair”, wil topman O’Leary. Om een hub in Israel te beginnen is een operator’s license nodig. Volgens de topman wordt hij tegengwerkt door de regering om de positie van El Al te beschermen. Ryanair wil een grote basis in Israel berichten. Ze denken 4 tot 5 miljoen passagiers naar Israel te vervoeren.

Groter plan
Ryanair wil meer dan groeien in Cyprus en Israel. In heel Europa moet uitgebreid worden, maar ook in Rusland en de oostranden van Europa.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button