fbpx
AirlinesOnderwerpen

Transavia wil groeien en kosten besparen

Transavia wordt een volledige low cost carrier, daarnaast moet 15% kosten worden bespaard. Dit melden verschillende media, waaronder NOS en Telegraaf.

Low cost carrier
Transavia heeft een duidelijke lijn in de low cost markt uitgezet, staat onder andere in een brief van topman Matthijs ten Brink in een brief aan het personeel. Er worden onder andere computersystemen vernieuwd om de groei aan te kunnen. Ook komen er nieuwe diensten om de inkomsten te verhogen. Franse krant Les Echos meldde eerder dat Nederlandse en Franse Transavia samen zouden kunnen gaan om door te groeien naar 200 vliegtuigen. Nu heeft de Nederlandse tak 37 toestellen en de Franse 18. Door flink te groeien gaat Transavia de strijd aan met Ryanair en easyJet. Enige tijd geleden waren er geruchten dat Wizz Air zou worden gekocht.

Kostenbesparing
Er moet gesneden worden in de kosten wil de maatschappij kunnen blijven concurreren. Minimaal 15% is het doel op alle vlakken. Er wordt dus ook gesneden in personeelskosten. Op 8 september worden de plannen bekend gemaakt. Tijdens presentatie van de halfjaar cijfers in juli werd al aangekondigd dat er een groots en verrassend plan zou komen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button