fbpx
AirlinesOnderwerpen

Transavia wil groeien en kosten besparen

Transavia wordt een volledige low cost carrier, daarnaast moet 15% kosten worden bespaard. Dit melden verschillende media, waaronder NOS en Telegraaf.

Low cost carrier
Transavia heeft een duidelijke lijn in de low cost markt uitgezet, staat onder andere in een brief van topman Matthijs ten Brink in een brief aan het personeel. Er worden onder andere computersystemen vernieuwd om de groei aan te kunnen. Ook komen er nieuwe diensten om de inkomsten te verhogen. Franse krant Les Echos meldde eerder dat Nederlandse en Franse Transavia samen zouden kunnen gaan om door te groeien naar 200 vliegtuigen. Nu heeft de Nederlandse tak 37 toestellen en de Franse 18. Door flink te groeien gaat Transavia de strijd aan met Ryanair en easyJet. Enige tijd geleden waren er geruchten dat Wizz Air zou worden gekocht.

Kostenbesparing
Er moet gesneden worden in de kosten wil de maatschappij kunnen blijven concurreren. Minimaal 15% is het doel op alle vlakken. Er wordt dus ook gesneden in personeelskosten. Op 8 september worden de plannen bekend gemaakt. Tijdens presentatie van de halfjaar cijfers in juli werd al aangekondigd dat er een groots en verrassend plan zou komen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button