fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpen

Grote verliezen Malaysia Airlines na MH370

Malaysia Airlines heeft grote verliezen geleden in het tweede kwartaal van 2014.

Financiële resultaten
Malaysia Airlines draaide het tweede kwartaal met een verlies van MYR 303 miljoen (€ 73 miljoen). Dat is bijna het dubbele vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De seatfactor ging met 6,7% omlaag naar 74% en de opbrengsten per passagier nog eens 4%. Inkomsten gingen met 7% onderuit naar MYR 3,3 miljard en de uitgaven gingen juist met 2% omhoog. Deze periode loopt tot 30 juni, dus nog voor de ramp met MH17. Het bedrijf zegt dat het aan het einde van het kwartaal net weer wat beter begon te gaan.

MH17
Na de crash van MH17 gingen de wekelijkse gemiddelde boekingen met eenderde achteruit. De impact van deze tweede ramp komen in de cijfers over het derde kwartaal naar voren. De Airline waarschuwt dat de cijfers nog slechter zullen zijn dan die nu gepubliceerd zijn.

MAS
MAS verliest al jaren geld. 2010 tot 2013 is er $1,3 miljard verloren. De concurrentie met onder andere AirAsia is moordend. Er komt een grote herstructurering aan die waarschijnlijk nog voor het weekend wordt aangekondigd. 5000 banen en verschillende routes gaan er waarschijnlijk verloren. De Maleisische overheid zou al akkoord zijn met het plan.

Nieuws over MH17
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Berichten MH370
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button