fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370 draaide eerder naar zuiden; kosten zoekactie verdeeld

Het vliegtuig draaide volgens nieuwe informatie eerder naar het zuiden. Maleisië en Australië maken afspraken over kosten zoektocht.

Draai
Onderzoekers denken dat het toestel iets eerder een draai richting Antarctica heeft gemaakt. Malaysia Airlines grondpersoneel heeft in de vroege ochtend van 8 maart geprobeerd het toestel via satelliettelefoon te bereiken. Een verbinding is niet tot stand gekomen, maar de data van deze poging heeft nu wel de vermoedelijke locatie van de Boeing 777-200ER en de richting waarin het toestel ging opgeleverd. Dit heeft vicepremier Truss van Australië donderdag verklaard.

©Upinthesky.nl
©Upinthesky.nl

Zoekgebied
Doordat het toestel vermoedelijk iets eerder naar het zuiden ging is de kans groter dat de Boeing in het zuidelijke deel van het zoekgebied ligt. Er wordt een grotere prioriteit aan het zuidelijke deel toegekend volgens Truss. De Australian Transport Safety Bureau baas Martin Dolan zegt volgende week met de groep van internationale experts te vergaderen of het zoekgebied naar het zuiden moet worden verschoven. Dolan zegt tegen AP: “We think we may extend that area farther south; that’s the thing we’re currently considering”.

Nieuw_Zoekgebied_MH370

Diepe oceaan
De bathymetric scan die nu is uitgevoerd laat een oceaanbodem zien die de zoektocht nog moeilijker zal maken dan eerder gedacht. Er zijn slapende onderwater vulkanen gevonden die nog niet bekend waren. Ook is de bodem grilliger en dieper dan gedacht. Er zijn stukken waar de diepte van een kilometer in één keer naar 7 kilometer gaat. Dit maakt het erg moeilijk voor de apparatuur waarmee de twee Fugro schepen en het ene Maleisisch schip vanaf september gaan zoeken.

©Fugro
©Fugro

Kosten
Maleisië en Australië hebben afgesproken de kosten te gaan delen. De komende fase waarin daadwerkelijk gezocht wordt is begroot op € 43 miljoen. De twee landen en ook China verklaren vastberaden te zijn het toestel te vinden. Liow, transport minister van Maleisië zegt:

“We need to find the plane, we need to find the black box in the plane so that we can have a conclusion in the investigation”.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button