fbpx
AirlinesOnderwerpen

Lufthansa’s long haul LCC vanaf herfst 2015

Lufthansa begint met zijn low-cost long haul carrier in de herfst van volgend jaar.

Cont-Wings
Eerst was de start vanaf de winter gepland. De werknaam is Intercont-Wings of Cont-Wings. Bases zullen Muchen, Dusseldorf en Keulen/Bonn worden.

Low cost
Lufthansa gaat het low-cost model uitbreiden naar lange afstand vluchten om concurrentie te bieden aan maatschappijen uit de golfregio en toekomstige concurrenten uit Europa. Lufthansa ziet nog maar weinig groei mogelijkheden op de lange afstand met het huidige model.
In eerste instantie wil men gaan vliegen met een vloot van 7 toestellen: 767′s of A330′s, beide oudere types en niet zo efficiënt met brandstof. Op een later moment zouden er efficiëntere toestellen moeten komen zoals de A350 of B787. Er wordt nu niet met de 767 gevlogen, wel met A330′s. De toestellen zullen niet “Lufthansa” op de zijkant krijgen, het zal een aparte maatschappij worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button