fbpx
IncidentenOnderwerpen

Info MH17 blijft voorlopig geheim tot consensus onderzoekslanden

Oekraïne, Nederland, Australië en België zouden een document hebben ondertekend waarin afgesproken is dat voorlopige uitkomsten uit het onderzoek naar MH17 voorlopig geheim worden gehouden.

Het kabinet heeft vrijdag het bestaan van dit document bevestigd na kamervragen van het CDA. Het wordt genuanceerd: de verschillende landen blijven de baas over de gegeven die zij zelf inbrengen. Het is dus niet zo dat 1 land het bekendmaken van alle gegeven tegen kan houden.

————-
Oorspronkelijke bericht 27-8 19:23:

Dit meldt een Russische website.

Gelekt document
Het document is in handen van Live Journal. Het is een non-disclosure overeenkomst tussen de vier landen. Pas als alle onderzoeksuitkomsten bekend zijn mag informatie openbaar gemaakt worden, staat in het document. Ook staat in het document dat er alleen informatie naar buiten mag komen als de vier landen een consensus erover bereikt hebben. Elk land heeft het recht een veto uit te spreken zonder verdere toelichting.

Nadat deze overeenkomst is gesloten kon Maleisië ook deelnemen aan het onderzoek. De website stelt dat het nog jaren kan duren voordat informatie naar buiten komt.

Let op
De website predikt ook duidelijk pro-Russische taal, onduidelijk is dan ook de echtheid van het document. Er is een vertaling door Globalresearch.ca. Dit is een website die vaak complottheorieën naar buiten brengt.

Ander Nieuws
Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button