fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Laatste vlucht 747 Philippines

Ook Philippines Airlines stopt met Boeing 747.

747
De zoveelste maatschappij op rij stopt met het toestel dat lang de ‘queen of the skies’ was. Philippine vervangt het voormalig vlaggeschip door een 777-300ER. PAL vliegt al sinds 1979 met 747’s en één van de eerste maatschappijen met een lie-flat stoel aan boord. De jumbo’s vlogen vooral naar Noord Amrika, Europa en het Midden-Oosten. In totaal zijn er 18 in de vloot geweest

Laatste vlucht
Toevallig ook vanaf San Francisco vindt deze laatste vlucht plaats. Vandaag vertrekt de laatste Cathay Pacific 747 op een internationale vlucht.
Philippenes vlucht PR105 komt in de ochtend van 1 september aan in Manila en zal daar worden ontvangen met een traditioneel watersaluut.

Philippines heeft nog 1 747 in de opslag staan.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button