fbpx
IncidentenOnderwerpen

Al 3 vluchten omgeleid door beenruimte ruzie

Al drie keer ruzie over beenruimte in ruim een week.

Omleiding
Delta vlucht 2370 van New York LaGuardia was maandag rond 19:00 onderweg naar West Palm Beach, Florida toen er een ruzie uitbrak over beenruimte. Een vrouwlijke passagier wilde haar stoel naar achter doen, maar de passagier achter haar lag te slapen op het tafeltje. Daarop ontstond een ruzie. Uit veiligheidsoverwegingen besloot de captain te landen op Jacksonville. Daar werd de vrouw opgewacht door de politie.

Kneedefender
Vorige week waren er twee vergelijkbare incidenten door de knee defender. Dat is een klein plastic apparaatje waarmee je kan zorgen dat de stoel voor je niet naar achter kan. Een vlucht van Miami naar Parijs landde woensdag in Boston nadat air marshals een man in bedwang moesten houden die wilde voorkomen dat de passagier voor hem naar achter ging. Zondag 24 augustus was er een incident aan boord van een United Airlines vlucht waar iemand een knee defender ingezet had. Een vrouw in rij 11 wilde naar achter met de stoel, maar dit ging niet. De man wilde de knee defender niet weghalen. De situatie escaleerde en de vrouw gooide een glas water in het gezicht van de man. Beide passagiers werden van boord gehaald.

Onderzoek
Uit onderzoek van Skyscanner blijkt dat 91% voor het afschaffen van de zogenaamde recliner seat is.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button