fbpx
Onderwerpen

Stella Aviation failliet

Stella Aviation Academy BV is failliet verklaard door de rechtbank.

Failissement
Het faillissement volgt uit de surseance van betaling die de rechtbank donderdag uitsprak. Rond Stella is een woud van BV’s: Het nu failliet verklaarde Stella Aviation Academy is een dochteronderneming van Stella Aviation holding. Die holding is weer een onderdeel van De Steltenberg Groep (DSG). Vandaag is voor DSG ook surseance van betaling verleend. DSG is weer eigendom van EHN Investments BV een onderneming van Evert-Jan Hilgerman (algemeen directeur Stella) en Edwin Huisman (Accountable Manager Stella), volgens de Stentor.

Studenten
De werknemers krijgen hun loon doorbetaald door het UWV, nu het failissement verleend is. Studenten kunnen hun opleiding niet afmaken en moeten achteraan sluiten als schuldeiser. Belastingdienst en banken hebben bij een faillisement het eerste recht op het restant van het geld. Volgens de Telegraaf van 4 september staan een kleine 100 leerlingen in de kou.

Doorstart?
De Stentor meldt ook dat er dinsdag een nieuw bedrijf is ingeschreven: Stella Aviation International BV. In het register van ILenT komt deze naam al voor, de banden met het nu failliet verklaarde Stella zijn onduidelijk.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button