fbpx
Onderwerpen

Alle BV’s rond Stella staan op omvallen

Een web van BV’s zijn er rond Stella Aviation Academy en die staan nu allemaal op omvallen.

Steltenberg Groep
Vooralsnog is alleen de BV Stella Aviation Academy failliet verklaard door de rechter. De curator daarvan, mr. J. Westerhof, bevestigt aan de Stentor dat alle 15 BV’s rond Stella op omvallen staan. De holding De Stellenberg Groep (DSG) is het moederbedrijf van alle 15 bv’s. DSG verkeert nu ook in surseance. En omdat alle bv’s samen een fiscale eenheid en zijn daardoor gezamenlijk aansprakelijk voor de schulden.

Vliegtuigen
De vliegtuigen van Stella zijn eigendom van Stella Aviation Charter BV. Die bv verkeert dus in surseance en daarmee liggen de vliegtuigen ‘aan de ketting’. Ze hebben een bepaalde waarde; die kan aangewend worden om schulden uit andere bv’s te betalen, zoals die van de studenten. De curator zegt dat er wordt geprobeerd om het gezonde bedrijf Stella Aviation Maintenance bv van de ondergang te redden. “Het heeft een goede naam en gemotiveerd personeel”.

Failliet
Stella is failliet gegaan omdat huisfinancier ABN AMRO de kredietkraan dicht had gedraaid. Stalla was over de kredietlimieten heen en de bank zag geen toekomst wegens de baangarantie-regeling. Bij deze baangarantie betaalden studenten 10.000 euro extra. Als ze binnen drie jaar geen baan zouden vinden, zou Stella de opleidingskosten terugbetalen. Zo’n 150 piloten hadden die regeling afgesloten en de eerste betalingen moesten eraan komen. In totaal zou het om een bedrag van miljoenen gaan.

Werkloze piloten
Volgens de Vereniging van Verkeersvliegers zijn er sinds 2009 zo’n 350 afgestudeerden van Stella die nog geen baan hebben gevonden. Nu zijn er 70-100 studenten bij Stella die de opleiding niet af kunnen maken. De opleiding is wel al betaald (€119.500) en er is geen brevet om het terug te gaan verdienen. Sowieso is het lastig een baan te vinden, volgens de VNV vindt circa 20% van de afgestudeerden een baan. Transavia neemt bijvoorbeeld geen piloten van Stella aan.

Meer nieuws
Lees al het nieuws over Stella Aviation.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button