fbpx
AirlinesOnderwerpen

Emirates route Brussel geopend

Emirates heeft de eerste vlucht uitgevoerd op de dagelijkse route naar Brussel.

Brussel-Dubai
De route Dubai-Brussel wordt uitgevoerd door een 777-200LR, het kleinste toestel van de Emirates vloot. Hiermee begint de maatschappij bijna altijd een nieuwe route. De vlucht wordt dagelijks uitgevoerd en dat betekent tot 16.000 stoelen per maand. De CEO van Brussels Airport zegt hierover:

“The arrival of Emirates in Brussels confirms the role that Brussels Airport plays in connecting Belgium and Europe with the rest of the world. We are pleased that Emirates has decided to link Dubai with the European Capital and that their Belgian and foreign passengers will enjoy the high quality of service offered by both Emirates and Brussels Airport. The launch of this daily service to Dubai will create 150 new on-site jobs”.

Emirates
Voor Emirates is het de 145e bestemming wereldwijd en de 37e binnen Europa. Deze week is ook de 36e Eropese route geopend: Oslo. Emirates is de enige maatschappij die firstclass stoelen naar het verre oosten vanaf Brussel aanbiedt. Er werken 170 Belgen bij de maatschappij, een Belgische first officer vloog het toestel naar Zaventem.

Vlucht
Vlucht EK183 vertrekt om 07:50 van Dubai en arriveert om 13:15 op Brussel. De terugvlucht EK 184 vertrekt anderhalf uur later en komt aan om 23:25.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button