fbpx
Onderwerpen

Verladersvereniging EVO wil nieuwe vrachtaanbieders op Schiphol

EVO ziet graag alternatieve luchtvrachtdiensten op Schiphol

Dit zegt de organisatie als reactie op het besluit van Air France-KLM om de vrachtvloot van Martinair de komende twee jaar fors te reduceren van 9 naar 3 vrachtvliegtuigen.

Capaciteit
Het gaat hier om inkrimping van het aantal vliegtuigen dat wordt ingezet om Schiphol te verbinden met belangrijke handelspartners. Die vliegtuigen zijn in gebruik op routes waar de hoeveelheid vracht de beschikbare vrachtruimte in een passagiersvliegtuig overstijgt. Een bekend voorbeeld zijn de bloemenvluchten tussen Kenia en Nederland.

Vestigingsklimaat
De Nederlandse overheid en Schiphol moeten er alles aan doen om alternatieve aanbieders de mogelijkheid te geven om vanaf Schiphol diensten aan te bieden. Het is voor het vestigingsklimaat van Nederland van groot belang dat er een groot netwerk van verbindingen is met voldoende concurrerende aanbieders.

Gesprek
In een reactie op het besluit van Air France-KLM zegt EVO positief te zijn over het feit dat Martinair in gesprek wil gaan met haar klanten. Die wil biedt echter geen garantie voor handels- en productiebedrijven die voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van luchtvrachtdiensten.

Meer nieuws
Al het nieuws over de Air France-KLM vernieuwing en plannen staat hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button