fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Tegen de stroom: BA investeert in 747-400’s

Geheel tegen de trend in gaat British Airways investeren in de 747-400 toestellen.

Refresh
Een vloot van 18 747’s krijgt een refesh vanaf augustus volgend jaar. Belangrijkste verandering is een niet InFlight Entertainment system, de Panasonic eX3. Meer dan 130 films en 400 TV programma’s zijn er te zien op high resolution touchscreens. Augustus 2016 is het werk klaar.

Stoelen
Er komen geen geheel nieuwe stoelen in, maar de zitkussen worden wel vervangen. Ook komt er nieuwe stof op dit doet denken aan de nieuwe A380 en 787 inrichting. De Economy Plus stoelen krijgen ook een USB aansluiting. Tenslotte worden alle gordijnen en vloerbedekking vervangen.

747
BA vliegt momenteel met 46 Jumbo’s. Op het moment dat de vernieuwing start zijn het er nog 38. 18 daarvan zullen dus vernieuwd worden. Langzaam zullen de 747’s uit de vloot verdwijnen, de laatste in 2023. Veel andere maatschappijen faseren hun 747’s de komen tijd helemaal uit. Zo vliegt Air New Zeeland volgende week de laatste vlucht. Het 4 motorige toestel is te duur.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button