fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France-KLM presteert beter in augustus

In augustus was een groei in passagiersaantallen te zien.

Passagiers
Ten opzichte van 2013 waren er in augustus 2,1% meet passagiers, in totaal 7,3 miljoen. Vooral Latijns Amerika sprong eruit met een groei van 7,3% in capaciteit. De groei was verdeeld over alle netwerken, dus zowel Air France als KLM en zowel verre reizen als het Europa netwerk. De loadfactor was 89%, op de long haul 90,3%.

Transavia
Transavia doet het goed en groeide met 11,3% naar 1,3 miljoen passagiers. Transavia France is uitgebreid en zag 20,7% meer passagiers, de vliegtuigen zaten 92,8% vol. Niet voor niets dat AF-KLM verder wil groeien met Transavia, over 4 jaar moet het 2x zo groot zijn.

Cargo
Het vrachtvervoer is verder gedaald, met 0,6%. De loadfactor was 58,7%. Naar Asia gaat het nog redelijk met circa 75% volle vliegtuigen. Naar de carribische eilanden is er nog geen 30% van het vliegtuig gevuld. De cargo-tak wordt een flinke reorganisatie ingezet.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button