fbpx
Onderwerpen

Toekomst Stella studenten?

Er gloort een heel klein sprankje hoop voor Stella studenten.

Stella Aviation International bv
De dag voor het faillissement van Stella Aviation Academy is een andere bv opgericht: Stella Aviation International (SAI). volgens de Stentor is bestuurslid van SAI ook betrokken bij International Flight Training Center in Turkije. Hier worden studenten van Stella heengestuurd om voor €30.000 een type rating te halen. Zodoende is Van Veluw dus een zakenpartner van Stella Aviation.

De Stentor meldt ook dat er besprekingen met de Inspectie Leefomgeving en Transport om de erkenning van Stella Aviation Academy als vliegschool om te zetten naar SAI. Deze erkenning is geld waard. De curatoren blokkeren de besprekingen daarom niet en zullen er waarschijnlijk geld vor willen zien waarmee schulden worden betaald.

Verrast
De curator zegt tegen de Stentor in eerste instantie niks van de oprichting van de nieuwe bv te weten. Hijziet wel een mogelijk oplossing in de nieuwe bv voor studenten. Stella houdt in haar huidige vorm op te bestaan, de opleiding al elders moeten worden afgemaakt, aldus de curator.

Upinthesky commentaar:

De curator heeft er belang bij dat studenten hun opleiding elders af kunnen maken. Nu zijn ze schuldeiser, als de opleiding voltooid is niet meer.

Meer nieuws
Lees al het nieuws over Stella Aviation.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button