fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Dubai Airports investeert: groot, groter , grootst

Zoals vaker in Dubai is ook de investering in het tweede vliegveld van Dubai groot.

120 miljoen
Dubai World Central (DWC) of Al Makhtoum Airport gaat uitbreiden, naar 200 miljoen passagiers. De komende fase zal het naar een capaciteit van 120 miljoen passagiers brengen. Er komen 2 terminals die deze passagiers kunnen verwerken. Er moeten tot honderd (100!) Airbus A380’s tegelijk kunnen staan. Deze fase moet over 6 tot 8 jaar klaar zijn. Om dit te bewerkstelligen wordt nu $32 miljard geïnvesteerd.

Banen
In deze fase komen er 2 landingsbanen bij. Uiteindelijk komen er 5 banen die parallel aan elkaar liggen en ver genoeg van elkaar om alle 5 tegelijk te kunnen gebruiken. Momenteel is er 1 baan, DWC wordt vooral door vrachtmaatschappijen gebruikt.

Dubai_DWC_1

DBX
Dubai International (DBX) heeft op de lange termijn minder toekomst dan DWC. Momenteel zit DBX op 66 miljoen passagiers. In 2020 moeten dit er 100 miljoen zijn. Als de nieuwbouw op World Central klaar is zal Emirates overstappen, zodat er plek op Dubai International vrijkomt voor de ruim 100 maatschappijen die er nu gebruik van maken.

Economie
Momenteel draagt de luchtvaart $22 miljard bij aan de economie, 250.000 mensen werken er. De voorspelling is dat de industrie doorgroeit naar 322.000 banen en zorgt voor 28% van alle inkomsten in 2020.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button