fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH17: Info wrakstukken – foto’s

Wrak

De hoofdlocatie van het wrak lag op een afstand van 8,5 km in de richtling 080 graden (WNW) ten opzichte van de laatst bekende locatie van het vliegtuig. De wrakstukken lagen versprijd in een gebied van 5 bij 10 km.

©Onderzoeksraad
©Onderzoeksraad

Cockpit

Groot deel van de voorste sectie inclusief cockpit zijn teruggevonden rond 2,3 km van de laatst bekende locatie. Op foto’s valt te zien dat er veel gaten en deuken zijn.

Vloer Cockpit ©Onderzoeksraad
Vloer Cockpit
©Onderzoeksraad
Dak cockpit ©Onderzoeksraad
Dak cockpit
©Onderzoeksraad
Romp onder linker cockpirraam ©Onderzoeksraad
Romp onder linker cockpitraam
©Onderzoeksraad
Romp onder linker cockpirraam ©Onderzoeksraad
Romp onder linker cockpitraam
©Onderzoeksraad

“Het schadepatroon dat is aangetroffen in de voorste rompsectie en de cockpit komt overeen met de schade die te verwachten is wanneer een groot aantal voorwerpen met hoge energie het vliegtuig van buitenaf doorboort”

Hoofdlocatie van het wrak

Op 8,5 km van de laatst bekende locatie zijn een deel van de vleugels, beide motoren, het hoofdlandingsgestel en een deel van de romp aangetroffen. De aangetroffen delen waren aan brand blootgesteld die na de crash ontstaan is.

Hoofdlocatie wrakstukken ©Onderzoeksraad
Hoofdlocatie wrakstukken
©Onderzoeksraad

Achterste deel

Op 8km is de staart en het achterste deel van de romp gevonden.

Uit het grote verspreidingsgebied van de brokstukken van het vliegtuig valt op te maken dat het vliegtuig in de lucht uiteen is gevallen.

Rompstuk ©Onderzoeksraad
Rompstuk
©Onderzoeksraad
Verticale staartvlak ©Onderzoeksraad
Verticale staartvlak
©Onderzoeksraad

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button