fbpx
AirlinesOnderwerpen

Southwest nieuw kleurenschema

Southwest voert een grote uiterlijke vernieuwing door.

Livery
Er is een nieuw logo, airport experience, nieuwe uitingen, maar vooral: een nieuw kleurenschema op de vliegtuigen. Naam? Heart. De eerste twee vliegtuigen zijn vandaag gepresenteerd, Heart One en Heart Two. Beide zijn Boeing 737-800 toestellen.

Southwest_Heart_3

Roll-out
Southwest heeft 637 vliegtuigen, dus dat gaat niet zo snel. De planning is er 7 jaar over te doen. Afgelopen maanden is al rekening gehouden met de ‘rebranding’. Vliegtuigen die eigenlijk een nieuwe spuitbeurt kregen, moesten het nog met de oude verf doen. Hierdoor zijn er aan het einde van 2014 60 viegtuigen met de nieuwe livery.

De vernieuwing op de vliegvelden gaat in de normale vernieuwing mee en kost dus niks extra’s. Over 2,5 jaar moet dit afgerond zijn, dit jaar gebeuren 3 vliegvelden Ook uniformen en vliegtuig interieuren worden aangepast.

Southwest_Heart_4

Heart
De rode buik wordt grotendeels vervangen door de kleur Bold Blue. Kenmerkend in de nieuwe uitingen is het hart.OVeral komt het terug, onder andere op de buik van de vliegtuigen, maar ook bij de deur.

Southwest_Heart_2

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button