fbpx
AirlinesOnderwerpen

€2 miljard in Transavia: extra 50 vliegtuigen in 2017

Air France-KLM gaat € 1 miljard investeren in Transavia.

Low-cost speler
CEO Alexandre de Juniac heeft in een interview in Franse krant Les Echos gezegd dat er een miljard wordt geïnvesteerd in Transavia. Het bedrijf moet groeien naar een speler die mee kan doen met de grote low-cost carriers in Europa, zoals easyJet en Ryanair. De investering is tot 2019 1 miljard en de 5 jaar daarna nog eens een miljard.

Piloten
In 2012 moeten er ruim 100 vliegtuigen zijn, 50 meer dan nu. Transavia France gaat van 14 naar 37 vliegtuigen, zo meldt Les Echos. Voor deze Franse expansie moeten er piloten komen: zo’n 220-250 extra. Piloten die van Air France willen of moeten overstappen naar Transavia vormen een probleem. Ze willen dit niet en dreigen te gaan staken. De CEO opent nu de mogelijkheid te praten over behoud van senioriteit (erg belangrijk voor de piloten) en andere voorwaarden. De piloten die overstappen kunnen zo sneller captain worden. De Juniac wil niet zo ver gaan dat alle piloten bij de hele Air France-KLM groep dezelfde voorwaarden krijgen. “De voorwaarden van Air France bij Transavia introduceren zou het einde voor Tra betekenen”.

Routes
Eerder werd gesuggereerd dat er routes van Air France naar Transavia gaan. Dit is volgens De Juniac niet waar. Air France heeft routes opgeheven, vooral vanaf Orly. Transavia gaat die slots opvullen, maar gaat op andere bestemmingen vliegen.

Overname
Als er mogelijkheden zijn voor een overname dan wordt ook daar naar gekeken, maar momenteel is dat niet aan de orde volgens De Juniac.

De definitieve plannen worden morgen bekend gemaakt.

Meer nieuws
Al het nieuws over de Air France-KLM vernieuwing en plannen staat hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button