fbpx
Onderwerpen

Flinke toename medicijnen bij verongelukte piloten

Uit onderzoek van de Amerikaanse National Transport Safety Board (NTSB) bij verongelukte piloten blijkt dat er veel meer geneesmiddelen zijn aangetroffen.

30 jaar
NTSB keek naar 6.700 verongelukte piloten tussen 1990 en 2012. Het percentage dat positief werd getest op één geneesmiddel steeg van 9,6% naar 39%. Piloten met twee medicijnen steeg van 2% naar 20%. En voor drie of meer steeg het percentage van 0 naar 8,3. Het percentage ongelukken waar de geneesmiddelen de (directe) aanleiding waren bleef stabiel op 3%.

Bezorgd
Hoofd van de NTSB zegt bezorgd te zijn over de stijging en de mogelijke veiligheidsimplicaties. De NTSB pleit ervoor om waarschuwingen uit te gaan geven. De tests geven aan dat er ook medicijnen aangetroffen zijn die het functioneren kan beïnvloeden.

Antihistamine
Het meest werd bij de onderzochte piloten antihistamine aangetroffen. Deze stof kan zorgen voor slaperigheid. Bij 10% werd verdovende antihistamine aangetroffen. Antihistamine zit onder andere in medicatie tegen allergieën, verkoudheid en in slaappillen.

Drugs
Het druggebruik steeg van 2,3 naar 3,8%. Het gaat vooral om marihuana.

Leeftijd
De gemiddelde leeftijd steeg van 46 naar 57 jaar. Meer dan 90% had een privat license, en dus geen commerciële piloot. 98% was een man.

Disclaimer: de piloten op de foto hebben niks met het artikel te maken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button