fbpx
Opmerkelijk

Olifantje gered in Cessna 172 – video

In maart 2013 werd Gary Roberts gevraagd of hij kon kijken of geruchten waar waren dat 100 olifanten afgeslacht waren op de grens van Tsjaad en Kameroen.

Roberts (verpleger en misionaris) ging er met zijn Cessna 172 heen en het bleek waar te zijn. Overal lagen dode olifanten in Zakouma National Park. De olifanten lagen over kilometers verspreid in enorme plassen bloed. Toen bleek dat één baby olifantje de moordpartij had overleefd. Roberts huurde een pickup en ging op zoek. Uiteindelijk vond hij het 160kg zware olifantje vastgebonden aan een boom. Het kalf had geïnfecteerde wonden aan hals door het touw. De baby was zeer verzwakt, ziek en in rouw om zijn familie.

De olifant werd teruggereden naar de Cessna, onderweg kreeg hij de naam Max. Inmiddels was het donker, de volgende ochtend werd er teruggevlogen. Max werd aan zijn voeten vastgebonden zodat hij niet teveel gewicht zou verplaatsen waardoor de Cessna onbestuurbaar zou worden. Met passagiers was het gewicht het maximale wat de vierpersoons Cessna aankan. Het paste ook maar net allemaal.

Roberts zegt dat Max het leuk vond om met zijn slurf zich te bemoeien met de besturing van het vliegtuig, waardoor het nog bijna misging.

Eenmaal thuis stortte Max in. Hij werd dag en nacht verzorgd, mede dankzij de expertise van een vrijwilliger van het Jumbo Foundation Elephant Orphanage uit Malawi.

Helaas was Max te veel verzwakt. Hij heeft nog 10 dagen geleefd, maar stierf daarna toch. Waarschijnlijk is de koemelk hem fataal geworden die dorpelingen hem met de beste bedoelingen gegeven hebben toen hij vastgebonden was. Koemelk is giftig voor olifanten.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button