fbpx
Onderwerpen

Studenten Stella kunnen opleiding afmaken – Update

Uit het persbericht blijkt dat de studenten van Stella hun opleiding kunnen afmaken bij het onlangs opgerichte Stella Aviation International. Dit bedrijf is eigendom van een zakenpartner van Stella Aviation Academy. Zo deden studenten van Stella deel van hun opleiding in de sim’s van zakenpartner Van Veluw.

De voorwaarden van het afmaken van de opleiding zijn nog onbekend. ABN AMRO (een grote schuldeiser) staat achter de voortzetting.

Persbericht:
===
Het Nederlandse SIM-Finance heeft een overeenkomst bereikt met de curatoren van de Steltenberg groep. Hierdoor zullen alle studenten van vliegschool Stella hun opleiding kunnen afronden. Dit tot tevredenheid van ABN AMRO. Zij zijn verheugd dat de studenten hun studie kunnen voltooien onder dezelfde voorwaarden.

De activiteiten zullen worden uitgevoerd onder de naam Stella Aviation International (SAI). SAI zal zich inspannen om afgestudeerde studenten te helpen bij het vinden van een baan als verkeersvlieger. Iniatiefnemer van SAI is ondernemer Marty van Veluw, van SIM-Finance. Van Veluw: ‘Wat ik belangrijk vind is dat de studenten hun opleiding af kunnen maken. Daarnaast heeft de Nederlandse luchtvaartsector wereldwijd een goede naam. Op deze manier houden we de reputatie hoog’.

Van Veluw is sinds 1977 actief in de luchtvaartindustrie en is sinds 2008 CEO van International Flight Training Center (IFTC). IFTC heeft twee succesvolle flightsimulatorcentra in Turkije. De laatste twee jaar heeft IFTC meer dan 200 Nederlandse piloten geplaatst bij klanten van IFTC. Bij de operationele zaken zal Van Veluw ondersteund worden door Rene Zwarteveen. Hij zal de dagelijkse leiding op zich nemen in Maastricht.
===

Op de facebook pagina van het boek “De Vervlogen Droom” wordt gemeld dat een woordvoeder van ABN AMRO zegt dat Stella Aviation International geen nieuwe studenten aanneemt en dat ABN geen nieuwe leningen aanbiedt voor deze school.

Ook Omroep Gelderland en De Stentor melden dat studenten door kunnen.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button