fbpx
AirlinesOnderwerpen

Transavia Nederland moet juist bezuinigen

De Nederlandse tak van Transavia moet juist bezuinigen terwijl de andere Transavia takken enorm gaan groeien.

In een interview met Nu.nl zegt de kersverse directeur van Transavia Bram Gräber. Zoals eerder bekend werd gaat heel Transavia groeien naar 100 vliegtuigen. Deze worden echter gelijk verdeeld over de 3 takken (Nederland, Frankrijk en Europa). Transavia Nederland vliegt momenteel met 36 737’s en dat is grofweg 1/3 van 100 toestellen. Gräber bevestigt dat Tra-NL er inderdaad geen toestellen bij krijgt.

Bezuinigen
Sterker nog, de Nederlandse tak moet gaan bezuinigen: 15% moet er nog vanaf. Of het tot ontslagen leidt valt niet te zeggen.

Het nieuwe Europese Transavia
Gräber beseft dat concurreren met het 5x zo grote Ryanair niet makkelijk zal zijn. Transavia zal het moeten hebben van klantenbinding, een goede ervaring van de klanten en goede service. De prijzen zullen wat hoger liggen dan de ultra-low-cost carriers.

Piloten
Gräber denkt niet dat piloten van Martinair aan de slag gaan bij Transavia Europe. KLM piloten blijven bij KLM.

Meer nieuws
Al het nieuws over de Air France-KLM vernieuwing en plannen staat hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button