fbpx
IncidentenOnderwerpen

Vliegtuig krijgt verkeerde brandstof, stort daarna neer: 4 doden

Op 27 augustus is een Air Ambulance met 4 mensen aan boord gecrasht vlak na de start van Las Cruces Airport, New Mexico.

Air Ambulance
De Cessna 421C arriveerde om 18:34 op LRU om een patient op te pikken. De piloot gaf de pomp techneut opdracht 40 gallons (151 liter) brandstof te tanken. In beide vleugels werd 20 gallons gestopt. Daarna tekende de piloot de bon waarop stond wat er getankt was.

Het toestel vertrok met de piloot, 2 medische personeelsleden en een patient aan boord. Kort na vertrek belde één van de medische mensen per satelliet telefoon naar hun medische planner dat het toestel terugkwam wegens rook die uit de rechter motor kwam. Twee mensen op de grond hebben het toestel met rook uit de motor gezien. Meerdere getuigen zeggen de klap te hebben gehoord toen het toestel neerstortte.

Brandstof
De NTSB zegt in het voorlopige rapport dat blijkt dat het vliegtuig met de verkeerde brandstof is getankt. Er is 40 gallon Jet A Fuel getankt in plaats van 100LL Aviation gasoline, die de Cessna nodig heeft.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button