fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370 update zoektocht

De fase waarin daadwerkelijk gezocht wordt staat op het punt te beginnen. Voorbereidingen zijn in volle gang.

Schepen
Afgelopen week was het erg slecht weer op zee, het in kaart brengen van de oceaanbodem gaat niet zo snel. Fugro Equator is wel nog bezig, maar langzaam. Het Chinese Zhu Kezhen is wel nog op zee, maar voert sinds 6 spetember geen werkzaamheden uit. Het ondersteunende schip Haixun 01 ligt in de haven van Fremantle.

Inmiddels is 100.000 km2 in kaart gebracht. Hoe dit in zijn werk gaat staat hier.

De zoektocht in de volgende fase wordt door drie schepen uitgevoerd. Het door Maleisië gecontracteerde GO Phoenix. Op 9 september is dit schip met apparatuur vertrokken uit Singapore om te beginnen met het werk.

Fugro Discovery is onderweg met spullen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het wordt eind september in de haven van Fremantle verwacht.

Fugro Equator is nog bezig met de bathymetric search en zal hier eind oktober mee klaar zijn. Daarna wordt het ook ingezet om te zoeken.

In eerste instantie gaan de drie schepen in een verschillend gebied zoeken. Als er interessante vondsten worden gedaan door een schip kan er een tweede schip die kant op worden gestuurd om intensiever te kunnen zoeken.

Gebied
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het vaststellen van het zoekgebied. Doordat onlangs bekend werd dat MH370 iets eerder een linkerbocht heeft gemaakt is het gebied wat verschoven. Dat wordt nu berekend.

Meer Nieuws
Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button