fbpx
AirlinesOnderwerpen

Helft vluchten Air France geschrapt door staking

Op een persconferentie heeft Air France bekend gemaakt wat er wordt ondernomen om de overlast van de staking enigszins te beperken.

Maatregelen
De verwachting is dat 60% van de piloten gaan staken maandag. Air France probeert bijna 50% van de vluchten te laten vertrekken. Vanaf zondag zijn er 7.000 personeelsleden gemobiliseerd om de klanten van informatie te voorzien. Klanten kunnen gratis vluchten tussen 15 en 22 september ombouwen. Er wordt per dag naar de situatie gekeken.

Er zijn 520.000 Emails en SMS’en verzonden naar klanten om ze op de hoogte te stellen.

Staking
De piloten van Air France hebben aangekondigd van 15 tot 22 september te gaan staken. Met de herorganisatie van Air France-KLM zijn ze bang slechter af te zijn. Tevens eisen ze dat alle piloten die voor de gehele groep werken hetzelfde verdienen. Air France-KLM zegt dat dit niet kan. Voor Transavia wordt gezegd dat als ze de Air France of KLM salarissen zouden betalen Transavia ten dode opgeschreven in.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button