fbpx
IncidentenOnderwerpen

Schiphol: 3 birdstrikes in 30 uur

Drie bridstrikes in ruim een dag op Schiphol

Arkefly
De eerste was een Arkefly Boeing 737-800 (PH-TFD) die vlucht OR-886 uitvoerde vanuit Antalya. Tijdens de landing op baan 36C (zwamenburgbaan) om 03:02 raakte het vliegtuig één of meerdere vogels. De Boeing kon veilig landen. 28 uur heeft het toestel aan de grond gestaan voor reparaties. Zaterdagochtend was het weer onderweg naar Antalya.

KLM
Enige uren na het eerste incident vertrok KL-1109 naar Stockholm. De Boeing 737-900 (PH-BXR) vertrok van baan 36L (polderbaan) toen het tijdens accelereren een birdstrike had. De crew brak de start bij hoge snelheid af (boven 84 kts, 150 km/u). Het toestel kwam veilig tot stilstand en kon de baan verlaten. Na inspectie kon de vlucht nogmaals vertrekken, met ruim 3 uur vertraging.

Austrian Airlines
De volgende ochtend vertok een A319 (OE-LDB) van Austrian Airlines naar Wenen. Tijdens het acceleren op de polderbaan raakte het toestel een vogel. De start kon worden afgebroken, dit keer op lage snelheid. Er wordt gemeld dat er een vlam uit de motor is gezien. Het toestel vertok 4,5 uur later alsnog naar Wenen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button