fbpx
AirlinesOnderwerpen

Franse regering vraagt einde staking

De Franse regering heeft opgeroepen de staking bij Air France te beëindigen.

Oproep

De staking weegt zwaar op Air France, en ook op de financieën en de aantrekkelijkheid van het land, zeg premier Muanel Valls in een interview op de Franse radio Inter.

[su_quote cite=”Premier Valls”]Niemand begrijpt waar de staking over gaat[/su_quote]

Minister van Financieën Macron zegt op radio Europe 1 dat het onacceptabel is dat een heel land geblokkeerd wordt door slecht een paar.

Staking

Air France wil Transavia France uitbreiden. De directie zegt dat er banen voor piloten bijkomen en dat een staking daarom onlogisch is. Piloten zijn bang dat ze moeten overstappen naar Transavia, waar het loon lager ligt. Ze staken een week. De directie zegt dat er geen Air France routes worden overgeheveld naar Transavia, wel is het zo dat de short en medium-haul van Air France al jaren verlies draait en dat dat niet zo kan blijven.

De staking kost 10 tot 15 miljoen euro per dag. Circa 60% van alle vluchten vallen uit. Vandaag is de derde dag dat er gestaakt wordt. Als er geen akkoord tussen de vakbonden en Air France komt duurt de staking tot 22 september.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button