fbpx
AirlinesOnderwerpen

British Airways terug op Kuala Lumpur

© British Airways
© British Airways

Na ruim 10 jaar afwezigheid gaat British Airways weer naar Kuala Lumpur vliegen.

KUL

Na de aanslagen van het WTC en het teruglopende vliegverkeer heeft BA de route geschrapt. Nu start British Airways vanaf 27 mei weer een dagelijkse verbinding. Vlucht BA033 vertrekt om 20:15 van Heathrow en komt om 16:00 aan. De terugvlucht BA034 vertrekt om 23:05 en komt om 05:25 aan.

[su_quote cite=”Jamie Cassidy, BA area general manager voor Azië-Pacific”]It’s wonderful to be back in Malaysia. We’re starting the new flights in response to strong demand for direct flights to Kuala Lumpur[/su_quote]

Maleisië is in toenemende mate belangrijk, de economie groeit en per jaar reizen er 460.000 passagiers tussen Londen en Kuala Lumpur. En Londen is al langer een populaire bestemming voor Maleisiërs om te shoppen, musea te bezoeken, cultuur en studie.

Succes

British Airways is ervan overtuigd dat de route een succes wordt, maar wil geen verwachte load factors noemen. De luchthaven beheerder van Kual Lumpur zegt al jaren bezig te zijn BA terug te krijgen. De dagelijkse vlucht wordt door een 777-200ER uitgevoerd met 12 eerste klas stoelen, 48 business class, 32 economy plus en 127 gewone economy stoelen.

MAS A380 naar Schiphol

In een eerder artikel speculeren we over een mogelijke komst van de Malaysia A380 naar Amsterdam. Eén van de voorwaarden moest zijn dat British Airways tussen Londen en Kuala Lumpur zou gaan vliegen. De eerste stap is dus gezet.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button