fbpx
AirlinesOnderwerpen

Piloten Air France dreigen staking onbepaalde tijd te verlengen

Air_France_A380_Vliegveld
De piloten van Air France dreigen de staking voor onbepaalde tijd te verlengen.

Vierde dag

De staking zit nu op de vierde dag, Air France schrapte afgelopen dagen circa 60% van de vluchten. De piloten staken tegen het uitbreiden van Transavia naar buitenlandse bases om de prijsvechters het hoofd te bieden. Air France zegt dat het niet Air France wil vervangen door Transavia.

[su_quote cite=”Jean-Louis Barber, hoofd van de pilotenvakbond”]The CEO of Air France cannot run the company without its pilots[/su_quote]

Transavia

De Air France-KLM groep maakt al jaren verlies op de short en medium haul, vooral door concurrentie met prijsvechters als Ryanair en easyJet. Deze maatschappijen betalen hun piloten een stuk slechter dan Air France en KLM. Transavia zit qua loon tussen die twee uitersten in. Door Transavia uit te breiden hoopt Air France-KLM marktaandeel terug te winnen en zo weer winstgevend te worden. Door een Transavia Europe tak op te zetten hoopt Air France piloten tegen lokale salarissen te kunnen betalen. Dus een basis in Portugal betaalt Portugese lonen, die lager liggen dan in Frankrijk.

De directie heeft de piloten toegezegd dat Transavia Europe niet zal vliegen op Franse steden waar Transavia France vandaan vliegt. De piloten blijven bij hun eis dat elke piloot in de Air France-KLM groep de lonen van Air France krijgt.

Salarissen

Volgens meerdere websites is het beginsalaris van een Air France piloot €3.500 tot €4.000 per maand. Een piloot op het einde van zijn/haar carrière verdient €15.000 per maand.

Parkeerterrein

Ondertussen lijkt Charles de Gaulle een beetje op een parkeerterrein.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button