fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France piloten verliezen krediet door te willen blijven staken

Piloten_Air_France_2De vakbond SNPL gaat kijken of de staking voor onbepaalde tijd kan voortduren. Nu is de einddatum nog 26 september.

[su_quote cite=”Jean-Louis Barber – SNPL vakbond”]”As long as management does not change its philosophy and as long as Air France management will not conduct real talks in a cooperative spirit to counter low-cost (airlines), Air France pilots will be on strike”[/su_quote]

Krediet verliezen

Dat het management van Air France steeds minder blij is met de piloten moge duidelijk zijn. Het management verhardt steeds meer in de onderhandeling. Het dreigt nu Transavia France sneller dan eerder afgesproken uit te gaan breiden en nieuwe piloten aan te nemen. Maar niet alleen Air France is niet blij met de piloten.

Regering
De Franse regering heeft ook de kant van het bedrijf gekozen. Al meerdere keren heeft het zich uitgesproken voor Air France. De staking is buitenproportioneel en schaadt het imago van Frankrijk en van de bedrijf. “Niemand begrijpt waar deze staking over gaat”, heeft de minister-president gezegd.

Ander personeel
Vakbond CFDT representeert het grondpersoneel en cabin crew. Deze bond zegt tegen Reuters dat de boosheid onder het andere personeel groeit. De staking wordt disproportioneel en exorbitant genoemd.

Staking

De piloten zijn bang dat er banen bij Air France verdwijnen en dat ze tegen slechtere voorwaarden voor Transavia te moeten gaan werken. Air France heeft één van de beste voorwaarden voor piloten in Europa. Een piloot verdient tussen de € 3.500 en € 15.000 per jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button