fbpx
AirlinesOnderwerpen

Nieuwe livery Spirit: Geel, heel veel geel

Spirit_new_LiverySpirit Airlines, de ultra low cost carrier in de VS heeft een niet te missen nieuw kleurenschema. De gehele romp is felgeel met in grote zwarte letters ‘Spirit’. Volgens de maatschappij is het toestel nog te herkennen op 35.000 voet.

Bright Yellow

De kleur past perfect bij Spirit volgens de CEO:
[su_quote cite=”Ben Baldanza”]It’s radically different from other airlines, and it’s fun, just like we are. When you see this plane in the air – or on the ground – there will be no question that this is a Spirit plane.[/su_quote]

Het past ook bij het business model: een dergelijk simpel kleurenschema is een stuk goedkoper dan verf in allerlei ingewikkelde vormen. Door de vliegende billboards kan Spirit besparen op andere reclame campagnes. De A319 is het eerste toestel in deze kleuren. Nog 6 andere toestellen worden ook geschilderd en nieuwe toestellen komen ook in de nieuwe kleuren. De overige 58 worden tijdens reguliere onderhoudsbeurten geschilderd. Dit moet over 3 jaar klaar zijn. De nieuwe livery is een groot verschil met de oude:

Spirit

Spirit vliegt eind 2014 met 65 vliegtuigen, allen A320family. De vloot moet flink uitbreiden, eind 2021 zijn er 143 toestellen. De A319’s (nu 29) worden uitgefaseerd, zodat er op termijn A320’s (53 ceo en 45 neo) en A321’s (30 ceo en 10 neo) overblijven. Alle Airbussen hebben een one-class high density layout.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button