fbpx
AirlinesOnderwerpen

Vakbond wil staking Air France verlengen tot 30 september

Air_France_staartenDe Franse SNPL vakbond roept leden op te stemmen voor een verlenging van de staking tot 30 september.

Rookgordijn

SNPL noemt het voorstel van Air France om de oprichting van Transavia Europe 3 maanden uit te stellen een rookgordijn. Volgens de vakbond wordt verder niks aan het plan veranderd en de angst bestaat dat er vele pilotenbanen verloren gaan naar buitenlandse vliegers. Momenteel vliegen 3900 piloten bij Air France.

Opzeggen overeenkomst Transavia France

Air France dreigt met het opzeggen van de overeenkomst van 2007 tussen verschillende partijen, waaronder de vakbonden, om Transavia France rustig te laten groeien en te zorgen dat het Air France niet kannabaliseert. Volgens de vakbond geeft dit dreigement aan dat Air France niet tot een dialoog wil komen en een goed voorstel wil doen.

Steun

SNPL heeft vanochtend steun ontvangen van andere vakbonden waar Air France medewerkers zijn aangesloten. In een gezamenlijk persbericht hebben Air France vakbonden verklaard tegen sociale dumping van banen te zijn. Er wordt gesteld dat Transavia Europe niet door moet gaan. Ook zijn er berichten dat andere medewerkers juist ontevreden zijn over de stakingsactie van de piloten en het disproportioneel noemen.

Nederlandse vliegers

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) staat volledig achter de staking. In diverse kranten zegt voorzitter Stephen Verhagen dat de directie alleen maar “olie op het vuur gooit. Het vertrouwen is naar een nulpunt gedaald. CEO Alexandre de Juniac zou moeten aftreden.” De commissarissen en Camiel Eurlings zouden in moeten grijpen, anders komt de hele maatschappij in de problemen.

Uiterste consequentie

Tegen Inter Radio zegt De Juniac, CEO Air France-KLM dat de staking zou kunnen leidingen tot het stopzetten van het hele Transavia project. Volgens de CEO heeft AF-KLM dit nodig om marktaandeel terug te winnen van de prijsvechters.

Stakingsbereidheid

De stakingsbereidheid lijkt iets af te nemen. Staakten vorig week op bepaalde dagen nog 65% van de piloten voor morgen is dat 52%. Ook vandaag gaan er meer vluchten dan eerst: 48% ten op zichte van minder dan 40% vorige week.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button