fbpx
AirlinesOnderwerpen

Singapore Airlines lanceert 2 dochters

Vistara_A320
Afgelopen tijd heeft Singapore Airlines, met partners, twee nieuwe maatschappijen gelanceerd.

Vistara

Samen met Tata holding begint SIA de Indiase full service maatschappij: Vistara. Vistara gaat eer binnenlands vliegen en hoopt snel toestemming te krijgen ook naar het buitenland te gaan.
De maatschappij gaat met A320′s vliegen. In het eerste jaar zullen er 87 vluchten per week naar 11 bestemmingen komen. De hub is New Delphi en bestemmingen zijn: Mumbai, Goa, Patna, Chandigarh, Srinagar, Hyderabad en Bangalore. In de beginperiode zullen er 2 vluchten per dag naar Mumbai zijn, één vlucht gaat door naar Goa. Ook zullen er twee dagelijkse vluchten zijn naar Bangalore, Ahmedabad en Hyderabad.

Vistara

Er is een vierjaren plan opgesteld. Aan het einde zouden er 301 vluchten naar 21 bestemmingen moeten zijn. De bestemmingen zijn: Srinagar, Patna, Chandigarh, Jammu, Chennai, Pune, Lucknow, Varanasi, Jaipur, Kolkata, Amritsar, Bagdogra, Indore en Cochin.

NokScoot

De naam was in tegenstelling tot Vistara al langer bekend: NokScoot. In een partnerschap met het Thaise Nok gaat de dochter van Singapore Airlines, Scoot, Long haul budget vluchten uitvoeren. Basis zal zijn Bangkok Don Mueang. In het eerste kwartaal van 2015 gaat de carrier van start. Gevlogen zal worden naar Japan, Korea en China. Waar precies is nog niet bekend gemaakt, wel bekend is dat er Boeing 777-200(ER)’s worden ingezet.

nokscoot_logo

NokScoot gaat directe concurrentie aan met Thai AirAsia X, die ook long haul low budget vanaf Bangkok Don Mueang vliegt. Meer achtergronden in een eerder artikel.

NokScoot_Fly_awesome

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button