fbpx
AirlinesOnderwerpen

Piloten Air France door met staking

Nieuwe eisen bonden

Vannacht zijn er tot 03:00 onderhandelingen geweest tussen directie en bonden. De bonden hebben daarbij nieuwe eisen op tafel gelegd. Later vandaag gaat de directie daarop reageren. Aan het begin van de middag gaan de onderhandelingen verder. Dit meldt Le Figaro.

Staking

Vakbond SNPL verklaart de staking “voor het moment” in stand te houden.

Einde Transavia Europe

Woensdagavond heeft de directie van Air France de bonden een aanbod gedaan waarin de plannen voor Transavia Europe werden geschrapt. De piloten zijn bang dat er Franse banen naar het buitenland verdwijnen, ondanks eerdere toezeggingen van de directie dat dit niet zou gebeuren.

Alle piloten 1 salaris
Vakbond eist nog steeds dat alle piloten met dezelfde rang/status binnen de groep hetzelfde verdienen. Nu verdient een Transavia piloot minder dan een Air France piloot. Air France piloten hebben één van de beste CAO’s in de Europese luchtvaart. Een piloot begint bij €3.500 per maand en kan eindigen op €15.000 per maand. Maatschappijen waar Air France mee moet concurreren zoals easyJet en Ryanair betalen erg slecht. Transavia zit met de salarissen tussen die twee in.

Een andere eis is dat alle Transavia 737 toestellen vervangen worden door A320’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button