fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Airbus verwacht nieuwe A380 klant eind 2014

©Rolls-Royce
©Rolls-Royce

Airbus is met twee nieuwe klanten in gesprek over koop van de A380. De bouwer denkt er dit jaar nog tenminste één nieuwe klant zal tekenen voor een de superjumbo. Dit zei hoofd verkoop John Leahy tegen Reuters. Nadere details zijn niet bekend gemaakt.

Bestellingen

Momenteel zijn er 318 bestellingen bij 19 klanten voor de A380. Airbus hoopt komend jaar break-even te spelen op het grootste toestel in de catalogus. In juli verloor Airbus nog een klant toen het Japanse Skymark de order terugtrok wegens moeilijkheden om te betalen. Ook de order voor 10 toestellen van Hong Kong Airlines is onzeker.

2014

In 2014 zijn 20 toestellen besteld in totaal. Het betrof 1 order van leasing bedrijf Amadeo. Emirates zegt nog wel 60-70 extra toestellen te willen als er nieuwe motoren onder komen zodat brandstof wordt bespaard.

Turkish

Op de Istanbul Airshow gaat het gerucht dat Turkish met A380’s gaat vliegen. Ze zouden geen nieuwe toestellen kopen maar gaan leasen. Mogelijke uit de poule van Amadeo die dit jaar besteld zijn. Wellicht zijn de A380’s van Malaysia ook een optie. Experts denken dat de maatschappij de toestellen liever kwijt is. Turkish heeft al een codeshare overeenkomst met MAS. CEO van Turkish zegt dat er niets nieuws te melden is over de geruchten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button