fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegvelden

KLM biedt navigatieservice op Schiphol

klm-navigatie-app_schipholVanaf 25 september biedt KLM passagiers op Amsterdam Airport Schiphol een handige navigatieservice bij het overstappen op een andere vlucht. Klanten krijgen na aankomst op hun smartphone een plattegrond van de luchthaven met daarop de route en de benodigde looptijd naar de volgende gate te zien. KLM gebruikt als eerste luchtvaartmaatschappij de beacon technologie om indoor navigatieservice mogelijk te maken.

Beacons

Deze zomer installeerde KLM de beacons op de verschillende pieren, de lounges en de centrale ruimtes in het vertrekgedeelte van Amsterdam Airport Schiphol. KLM heeft de beacon technologie de afgelopen maanden uitvoerig getest met klanten.

[su_quote cite=”Martijn van der Zee, E-Commerce KLM”]it feedback van onze klanten op bijvoorbeeld social media weten we dat passagiers, zelfs ervaren reizigers, zich vaak zorgen maken over het overstappen op een andere vlucht. 67% van de passagiers maakt een overstap op Amsterdam Airport Schiphol. Met deze service streeft KLM er naar haar klanten een betere reiservaring te geven.[/su_quote]

App

Passagiers die de KLM smartphone app hebben, ontvangen na het aanzetten van Bluetooth en het verbinden met internet zodra zij een beacon passeren een notificatie waarin gevraagd wordt of ze hulp kunnen gebruiken bij het vinden van hun volgende gate. Behalve de route wordt ook duidelijk aangegeven wat de verwachte looptijd is zodat de passagier daar rekening mee kan houden. De unieke indoor navigatieservice werkt zelfs als de passagier vanaf een andere verdieping op Schiphol vertrekt. De route en looptijd worden elke keer dat de passagier een beacon passeert bijgewerkt.

Android

De service is beschikbaar voor Android smartphones en zal zo snel mogelijk beschikbaar zijn voor iOS. Amsterdam Airport Schiphol biedt sinds kort gratis internet aan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button