fbpx
AirlinesOnderwerpen

Gate-to-gate gebruik telefoon toegestaan in Europa

Ipad_united_airlinesDe European Aviation Safety Agency (EASA) staat het gebruik van elektronische apparatuur toe tijdens de gehele vlucht.

Gate-to-gate

Het zogenaamde gate-to-gate gebruik van alle portable electronic devices (PED) is sinds gister toegestaan in Europa door EASA. In de nieuwe richtlijn staat maatschappijen toe dit toe te staan aan hun klanten, de maatschappij heeft dus het laatste woord hierin.

PED’s mogen ook tijdens taxiën, stijgen en landen worden gebruikt van EASA. Voorheen was het zo dat het niet mocht, of uitsluitend op airplane-mode. Volgens EASA is het de laatste stap naar inflight-wifi of telecommunicatie gedurende de hele vlucht.

Airline

De maatschappij moet aantonen dat de systemen van het vliegtuig normaal blijven werken door de verstuurde signalen van de PED’s. Hierdoor kunnen er verschillen tussen maatschappijen ontstaan wat betreft de regels. Bellen is toegestaan door de EASA, maar ook hier kunnen de maatschappijen beslissen of ze dit wel of niet willen.

In Nerderland

Bij KLM, easyJet, Transavia en Arke is het nu zo dat apparaten alleen in airplanemode gebruikt mogen worden.

VS

De regel komt bijna een jaar nadat de Amerikaanse FAA dit toestond voor Amerikaanse vluchten. Daar waren er maatschappijen als Delta die direct na het toestaan zelf ook het gebruik toestonden. Inmiddels kan bij de meeste maatschappijen elektronische apparatuur gate-to-gate worden gebruikt.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button