fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France piloten eisen dat Transavia piloten onderaan anciënniteitslijst komen

Air_France_Crew
De vakbond voor Transavia France piloten vrezen een overeenkomst tegen hen. De vakbond (SNPL Transavia) heeft vernomen dat de Air France piloten onderhandelen over nieuwe anciënniteit regels die de Transavia piloot ernstig beschadigd.

Laatste grote onderhandelpunt

Aan de meeste eisen van de stakers is inmiddels in zekere mate voldaan door de Air France directie, behalve wat betreft de ‘one pilot group’. SNPL Air France wil dat alle piloten bij alle dochters van de Air France-KLM groep dezelfde (Air France) arbeidsvoorwaarden krijgen. Volgens de directie kan dat niet, want dan kan Transavia nooit een low-cost maatschappij zijn. Air France piloten zijn één van de best verdienende piloten in de luchtvaart. De Air France directie hoopt er nu uit te komen door wel één anciënniteitslijst te maken.

Transavia piloot opgeofferd

SNPL Transavia zegt dat om uit de staking te komen Air France nu de piloten van Transavia op gaat offeren. Er wordt gepraat over één anciënniteitslijst, waar de piloten van Air France bovenaan komen te staan. Vliegers van Transavia komen 8 jaar lager te staan en moeten dan weer beginnen met het opbouwen van carrière-mogelijkheden.

Zondag

De verwachting is dat zondag 45% van de vluchten vertrekt. 54% staakt ten opzichte van 57% op zaterdag.

Anciënniteitslijst

Dit is een voor piloten erg belangrijke lijst, het bepaalt wie promotie maakt. Wie is de volgende aan de buurt om captain te worden, wie gaat naar een groter toestel en dus: wie gaat meer verdienen en heeft meer status. Onderaan de lijst verdien je (bij Air France) 3.500 per maand, bovenaan 15.000 per maand. In het verleden zijn er rechtszaken over gevoerd. Piloten van Air France zullen niet blij zijn met één lijst er komen dan collega’s van Transavia bij en dan duurt het langer voordat de Air France piloot promotie maakt.

Dossier

Al het nieuws over de Air France-KLM vernieuwing, plannen en de staking staat hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button