fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: deze week begint onderwater zoeken

Fugro_Equator
De scan van de zeebodem is bijna voltooid en ondertussen begint het daadwerkelijke zoeken woensdag.

GO Phoenix

Eén van de drie schepen die onderwater gaan zoeken is 23 september uit Jakarta vertrokken en komt 5 oktober in het zoekgebied aan. Het door Maleisië gehuurde schip GO Phoenix begint dan met zoeken. Het schip zal steeds 20 dagen zoeken en dan naar Fremantle, Australië varen voor herbevoorrading. Ondertussen is het tweede schip Fugro Discovery vertrokken uit Durban, Zuid-Afrika en komt 2 oktober aan in Fremantle. Daar wordt materiaal aan boord gezet en het personeel zal het schip bemannen.

Fugro Equator

Het derde schip is nu nog bezig met het in kaart brengen van de zeebodem. Eind oktober zal ook het laatste stukje gereed zijn. Dan vaart het schip terug naar Fremantle waar het ook wordt klaargemaakt om te zoeken. Het Chinese schip Zhu Kezhen is klaar met de bodemscan en is onderweg terug naar China. In totaal is 106.000km2 in kaart gebracht.

Kaarten

De kaarten worden nu klaargemaakt. De zoekbemanning kan zien hoe diep de oceaan is. Dit is belangrijk om te weten want de apparatuur moet circa 100 meter boven de bodem in het water zweven. Het is kostbare apparatuur dus het mag niet botsen tegen bijvoorbeeld een onderwatervulkaan. Een kaart ziet er zo uit:

Bathymetric_map_MH370

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Video

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button