fbpx
AirlinesOnderwerpen

Arke 787 nu al nieuwe motor

De 787 Dreamliner van Arke vliegt met een nieuwe motor.

Motorwissel

Afgelopen dagen is er een nieuwe moror op de Dreamliner van Arke gezet. Bij een routinecontrole ontdekte een monteur dat er een onderdeel van de motor niet in positie stond. Na overleg met Boeing is besloten om er een geheel nieuwe motor op te zetten. Het toestel is nog geen 4 maanden oud.

Brussel

Voor de wissel kwam de Boeing 787 op 28 september aan op Brussel Airport. Iets meer dan 48 uur later was het klusje geklaard en 1 oktober om 15:19 was de #dreamcatcher weer in Amsterdam. Net na 6 uur vloog Arke er al weer mee naar Palma de Mallorca.

Enige

Deze Boeing 787-8 Dreamliner is vooralsnog de enige die voor een Nederlandse maatschappij vliegt. In december wordt de tweede verwacht, die ook voor Arke gaat vliegen. KLM heeft de grotere variant besteld en krijgt naar verwachting de eerste in oktober 2015. In totaal hebben Air France en KLM er 37 besteld. Net als Arke gaat KLM met de GEnx motoren vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button